Ambassadeur

  Menigeen weet dat ik mijn (zakelijke) hart heb verpand aan Amersfoort. Mijn vorige bedrijf had ik na de start van Nieuwegein naar Amersfoort verhuisd en na de verkoop daarvan wilde ik vanuit het hart van Nederland business blijven doen. Mede hierdoor heb ik een aantal vrijwilligerstaken op me genomen in het Amersfoortse door bijv. voorzitterschappen bij Proef Amersfoort en Bedrijvenvereniging De Hoef 3.0.

  Voor laatstgenoemde functie word ik nog wel ’s gevraagd om aan te haken bij bijeenkomsten of netwerkevents en met enige regelmaat komen er – al dan niet grote – thema’s op tafel waarover de aanwezigen dan om hun mening wordt gevraagd. Nu laat ik me dat niet gauw twee keer zeggen. Als ik ergens wat van vind, dan uit ik dat ook; wat heeft een organisator aan deelnemers die in het beste geval met elkaar langs de kant tot een murmelende massa verworden? In het slechtste geval praten ze óver elkaar, da’s dan nog vervelender. Ik kan daar slecht tegen.

  Ik verdenk mezelf ervan dat o.a. die uitingen mij wat vaker dan gemiddeld in het voetlicht zetten en zo kon het dan ook gebeuren dat ik onlangs werd gevraagd om een kort interview te geven als ‘ambassadeur van Amersfoort’. Ja, ik heb het ook niet verzonnen, maar dat is wel hoe ik samen met de andere ondernemers die zich ook hebben laten interviewen en als zodanig genoemd op een nieuwe website ben gezet ter promotie van de stad.

  4.-De-Hoef2-2200x600

  Mijn voormalige bedrijf zat op De Hoef, waar het ondernemersklimaat prettig is, de bereikbaarheid groot (voor zowel auto als OV met een eigen station), met nog de nodige leefruimte en veel groen tussen alle bedrijven. Voeg daarbij dat de huurprijzen momenteel uiterst aantrekkelijk zijn voor vaak verrassend goede locaties en u snapt dat ik op werklocatie De Hoef wilde blijven ‘wonen’.

  Als dat alles met zich meebrengt dat ik als ambassadeur voor die mooie plek kan/mag/moet optreden, dan doe ik dat graag. Samen komen we verder en als iedereen z’n mond ’s wat vaker open doet, zegt wat ‘ie vindt en er vervolgens ook nog een paar (vrijwilligers)handelingen aan vastknoopt, dan komt het heus wel goed met deze omgeving! Op naar betere tijden in ondernemerslandschap, meer speciaal op De Hoef (klik voor het artikel).