Parel

  Ja, het was lachen, gieren en brullen jongstleden november. Dat geef ik direct toe. Ik werd in hoogsteigen persoon even flink in het ootje genomen op een manier die me nog niet vaak is overkomen. Dacht ik eindelijk mee te kunnen werken aan het uitreiken (nou ja, eerst nog even nomineren) van een Amersfoortse prijs aan rasondernemer Sylvia Krebber, zat zij in een complot en pakte het geheel flink anders uit. Ik bleek de nominatie te mogen ontvangen voor de Gouden Parel van Amersfoort uit de handen van een stralende Sylvia, die fiks genoot van de setting. Enfin, bekijk het filmpje en het nodige wordt helder.

  OnderNamen
  ‘De Gouden Parel’ wordt jaarlijks door ondernemersmagazine OnderNamen uitgereikt aan die Amersfoortse ondernemer of beleidsbepaler die zich in het voorgaande jaar op positieve wijze heeft onderscheiden. Uiteindelijk komt er een ranking van 50 personen tevoorschijn en, u raadt het al, de winnaar ontvangt de Parel. Nog ’s rustig nalezen wie er in 2015 allemaal zijn opgenomen in die lijst kan via deze link.

  Winnaar
  De twee andere genomineerden waren Dirk Kaan van StadsLab 033 en Emiel Scheerder van Drankenhandel Scheerder, beiden prachtige ondernemers met een flinke track record in het Amersfoortse zakenleven en alles wat daar bij hoort. Tijdens een mooie avond in december werd de prijs uitgereikt en bleek Emiel de terechte winnaar te zijn. Het was ontroerend om de zoon van Emiel namens hem de prijs in ontvangst te zien nemen met geweldige woorden over een man waar Amersfoort trots op kan zijn. Van harte, Emiel!

  IMG_7640Trots
  En ik? Ik werd derde, een prachtige plek als je bedenkt dat ik nog maar een kleine 12 jaar in het Amersfoortse onderneem en met recht een ‘importproduct’ ben. Ja, ik ben verliefd geworden op deze stad en het voelt als een enorme erkenning voor de werkzaamheden die ik er al lang (en nog steeds) verricht. Ik realiseerde me op de avond zelve dat ik exact een jaar eerder ook op het podium stond en toen de SVE Entre Prix in ontvangst mocht nemen. Bijzonder, toch?