Tijd

  Ik beken. Ik houd van deadlines. Van die ‘zou-ik-het-nog-halen-en-is-het-dan-ook-op-tijd-op-de-plaats-waar-het-hoort-in-de-juiste-vorm’-situaties. Onder druk wordt alles vloeibaar, luidt een spreekwoord en dat lukt me regelmatig. Heerlijk! Het heeft één groot nadeel: je maakt de hele wereld om je heen er soms horendol mee. Da’s voor hen niet leuk, toegegeven. Maar oh, wat komt er onder druk toch veel (en vaak zelfs ook het nodige moois) uit mijn handen.

  Met de regelmaat van de klok neem ik me voor om ‘het nu eens ruim binnen de tijd in te leveren’, maar even zo regelmatig komt daar dus niets van terecht. En lever ik weer strijd met de wijzers die gestaag doortikken. Het goede nieuws is dat ik tot nu toe altijd nog heb gewonnen. Dat vind ik dan wel weer een kick. Een raar trekje trouwens, dat geef ik onmiddellijk toe maar weet ook dat niets menselijks mij vreemd is.

  Zo kan ik in de strijd richting deadlines ook best aardig wat tijd doorbrengen op internet. Op zoek naar inspiratie, mooie verhalen, nieuwe en liefst ook gekke of bijzondere dingen. Van die zaken die je hersens doen kraken of waar je een tijdlang op moet kauwen. En die vind ik altijd ’s avonds laat. (Ik bedoel dan ook echt laat, he?) Eerlijk is eerlijk, ik kan met weinig slaap toe en dat scheelt natuurlijk enorm.

  Wat denk je, is dat strijden tegen deadlines iets exclusiefs voor ondernemers? Ik zie de eigenschap namelijk bij die categorie vaak terugkomen. Vrouwen en mannen, maakt niet uit. Zou het te maken hebben met het feit dat we in een split second beslissingen kunnen (en vaak ook moeten) nemen? Omdat we de consequenties ervan ook zelf moeten ondergaan? Of heeft dat er niets mee te maken?

  Onderzoek heb ik er niet naar gedaan, maar ik zou wel ’s willen weten of een gemiddelde SVE-er zich hierin herkent. En misschien net als ondergetekende, een Spartaans genoegen schept in het (net) halen van een limiet. Ik denk dat velen van jullie namelijk ook over die eigenschap beschikken. Laat me dat voor de aardigheid ’s weten? Via Twitter het liefst, dan kunnen er zoveel mogelijk zielen aanhaken en leren we van elkaar; op @conniemaathuis kun je mij bereiken.

  Natuurlijk is al het gezoek op internet geen ‘verloren tijd’, want ik kom het nodige inspiratiemateriaal tegen. Daar vermaak ik me niet alleen zelf mee, maar gebruik ik in lezingen of trainingen. Of zoals nu, voor ‘Connie vindt’ . Ik volg Niels Roemen al een tijdlang in alle mooie en bijzondere dingen die hij doet en creëert. Misschien heb je nog nooit van hem gehoord, dan moet je jezelf vooral gunnen om dit filmpje te bekijken waarin hij spreekt over het magazine dat hij heeft gemaakt, genaamd ‘Er is genoeg’. De titel alleen al maakt het de moeite waard.

  Bekijk het filmpje vooral het liefst vlak voor een deadline, want het helpt je om ruimte in je hoofd te maken. Niels kijkt op een mooie manier naar de wereld, daar leer ik graag van maar met name de energie die hij losmaakt is geweldig. Bekijk daarom ook de website www.erisgenoeg.com eens.

  Ik beken. Ik zag het filmpje net weer en het is nu half 2. In de nacht, ja. Normaliter nog ruim binnen de deadline van 9 uur in de ochtend, waarop mijn teksten binnen moeten zijn. Maar ehm, over exact 20 minuten moet ik met koffer en al de auto in om op tijd een vliegtuig te halen. En heb ik het weer geflikt. Wat een geluk, he?